Skupština usvojila treći rebalans budžeta

Rebalans budžeta, treći od početka godine, uslovljen je suficitom, ostvarenim u 2017. godini, kazao je na sednici Skupštine opštine predsednik Opštine Milan Đokić. On je istakao da će najvažniji propjekat, finansiran ovim sredstvima, biti dogradnja vrtića ''Crvenkapa''. Finansiraće se i uređenje seoskih puteva, kao i komasacija.

Rebalans budžeta, treći od početka godine, posledica je suficita, ostvarenog u 2017. godini, kazao je na sednici Skupštine predsednik Opštine Milan Đokić. Deo suficita čine namenska sredstava, dobijena iz države za aktivnosti započete u prošloj godini.

U 2018. godinu prenose se i takozvana nenamenska sredstva, od kojijh će biti finansirano nekoliko, za građane važnih projekata. Među njima je i dogradnja vrtića. kazao je Đokić.

''U 2018. prenosimo 27 miliona dinara. Svakako najvažnija je dogradnja vrtića ''Crvenkapa'', s obzirom da svake godine po tridesetak deteta ostane neobuhvaćeno sistemom PU ''Bajka''. Pet miliona opredelili smo za uređenje nekategorisanih puteva, pet miliona za program komasacije, tri miliona za održavanje javne rasvete.''

Na sednici je, usklađen sa rebalansom budžeta, usvojen i program uređenja građevinskog zemljišta. Odbornici su usvojili i set odluka koje regulišu komunalnu delatnost. Pošto mu je potvrđen mandat, sa mesta zamenika predsednika Opštine u odborničke klupe seo je Miroljub Mihajlović.