Skupština usvojila rebalans budžeta: Korona odlaže projekte

Danas je održana peta sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su usvojili odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu za 2020. godinu. Kako je rekao predsednik Opštine Milan Đokić,  promene u opštinskoj kasi uslovljene su umnogome pandemijom koronavirusa.

Izgradnja hotela na Banjici jedan je od projekata koji će morati da sačeka da prođe pandemija koronavirusa, kazao je, obrazlažući rebalans budžeta na petoj sednici Skupštine, predsednik Opštine Milan Đokić.

''Mi smo odlukom o budžetu, predvideli prihode na 1.400.146.000 dinara. Ovim rebalansom smanjuemo prihode za 161.976.000 dinara. Odlukom o budžetu predvideli smo, u dogovoru sa višim nivoima vlasti, trogodišnju javnu nabavku za izgradnju hotela na Banjici Ali, zbog koronavirusa, koji niko nije mogao da predvidi, odustaje se od velikih investicija, koje nisu neophodne. Naravno, ne odustajemo trajno i zauvek, ali pomeramo realizaciju, nadam se, za 2021. godinu. Sa početkom pandemije, kada je proglašeno vanredno stanje, nismo znali u kom će pravcu sve da se odvija i na svetskom i na republičkom i na lokalnom nivou. Tada smo doneli odluku da, iako nam nije bilo neophodno, uzmemo kratkoročni kredit od 49 miliona. Taj kredit vraćamo ove godine. On nam je dao sigurnost, s obzirom da nismo mogli da predvidimo da li će doći do potpunog kolapsa sistema svuda u svetu, pa i kod nas''.

Predsednik je govorio je i o prihvatilištu za pse, izražavajući nadu da će taj dugonajavljivani projekat konaćno biti realizovan.

''Nadamo se da ćemo projekat prihvatilišta za pse završiti u narednoj godini. Tragamo za lokacijom i svaka koju nađemo nije prihvatljiva ili lokalnom stanovništvu, ili inspekcijskim službama. Nadam se da smo na pragu da konačno nađemo adekvatnu lokaciju tamo gde neće smetati nikome, a infrastrukturno je opremljena.''

Na sednici lokalnog parlamenta usvojeni su izveštaji o pripremljenosti obrazovnih ustanova, kao i izveštaji o radu Opštinskog veća i predsednika Opštine, čiju je posvećenost problemima građana posebno pohvalio Miroljub Božinović, šef odborničke grupe ''Aleksandar Vućić – Za našu decu''. Ponovo su na dnevnom redu bili nazivi ulica, te se, tom prilikom čulo da bi jedna od ulica u Knjaževcu mogla da ponese ime patrijarha Pavla, a gradski trg kod Doma kulture kralja Petra Prvog Karađorđevića.