Školarci dobili lopte na poklon

Opština Knjaževac postigla je odlične rezultate u okviru projekta “Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji” koji ima za cilj poboljšanje sistema naplate poreza na imovinu. Projekat realizuje nemačka organizacija GIZ, a kao svojevrsnu nagradu lokalnoj samoupravi, učenicima osnovnih i srednjih škola na poklon su uručene košarkaške lopte.

Donatori u realizaciji ovog projekta su vlade Švajcarske i Nemačke. Opština Knjaževac, kao jedna od lokalnih samouprava u ovom delu Srbije u kojima se realizuje projekat, postigla je značajan napredak u sistemu naplate poreza na imovinu.

"Smatrali smo da je lep način da se odužimo opštini Knjaževac ovaj mali poklon - košarkaške lopte namenjene učenicima ovdašnjih osnovnih i srednjih škola", kaže Nikola Đurić, projekt menadžer GIZ-a.

"Pokloni za osnovce i srednjoškolce rezultat su dobre saradnje sa GIZ-om i veoma uspešne realizacije ovog projekta u našoj opštini. Nadam se da ćemo saradnju nastaviti, a što se tiče mladih Knjaževca, želim im da se što više bave sportom i da ove poklone iskoriste na pravi način", rekla je Vesna Živković, rukovodilac Odseka lokalne poreske administracije

U GIZ-u ističu da su dosadašnja iskustva u saradnji sa opštinom Knjaževac u realizaciji više različitih projekata veoma pozitivna i veruju da će saradnja i ubuduće biti nastavljena.