Šest miliona za uređenje poljskih puteva

Zbog lošeg vremena i konstantnih padavina, uništeni su kilometri atarskih puteva. Opština Knjaževac je cifri od pet miliona dinara, koju je predvidela budžetom za njihovo uređenje, morala, urgentno da izdvoji još milion za sanaciju nastale štete.

U budžetu, opština Knjaževac predvidela je novac za uređenje poljskih, ili atarskih puteva, meru od koje će koristi imati više stotina stanovnika. Lokalna samouprava izdvojila je novac kako bi poljoprivrednim proizvođačima pomogla da brže i lakše stignu do svojih njiva, voćnjaka, vinograda, kaže Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika.

''Na početku godine, na osnovu zahteva mesnih zajednica, opština je izdvojila pet miliona dinara za sanaciju atarskih puteva. Zbog obilnih padavina, urgentno je izdvojeno još milion dinara. Radi se na celoj teritorji opštine, a ekipe su na terenu, procenjuju štetu i na osnovu zahteva meštana i mesnih zajednica, trudićemo se da svima izađemo u susret.''

Zahvaljujući sredstvima opštine Knjaževac, u ataru Minićeva uređeno je oko šest kilometara poljskih puteva, kazao je Slavoljub Milanović, predsednik mesne zajednice Minićevo.

Za rad buldožera, zbog velikih kiša koje su tokom jula uništile puteve, biće posla i narednih dana na području Podvisa, Grezne i Glogovca, ali i u drigim krajevima knjaževačke opštine, ako to građani i mesne zajednice prepoznaju kao svoj problem.