Šest miliona za FKMS

Šest miliona za FKMS

Opština Knjaževac objavila je odluku o izboru projekata udruženja građana, koji će se u 2015. godini finansirati iz budžeta opštine, a nakon sprovedenog konkursa, raspisanog 23. februara ove godine.

Najviše para, šest miliona dinara, pripalo je Festivalu kulture mladih Srbije. Sledi udruženje ''Genius'', koje je za projekat socijalno-radne integracije ruralne i gradske omladine, dobilo 3.250.000 dinara. 

Milion dinara pripalo je Lovačkom udruženju za projekat unapređenja uslova za lovni turizam na visoku divljač na Staroj planini. Timočki klub biće potpomognut sredstvima budžeta za dva projekta u ukupnom iznosu od oko 900.000 dinara. Prvi se odnosi na promociju društveno odgovornog poslovanja, a drugi nosi naziv ''Svakim korakom bliže tradiciji''. Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' dobilo je 600.000 dinara za realizaciju projekta ''Desetoletnik''. 

Iz budžeta će se finansirati i projekti Etno centra, Centra za kreativni razvoj, Planinarskog društva ''Babin zub'', udruženja vinara i privrednika, udruženja ''Istočnik'', kao i mnogih drugih. Za odobrene projekte biće ukupno izdvojeno 15.826.850 dinara. 

Odluka o izboru projekata objavljena je na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac www.knjazevac.rs.