Sednica SO: Za zakup 4921 hektar

Danas je održana sednica Skupštine opštine Knjaževac, sazvana po hitnom postupku, radi usvajanja programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

 

Odluka, usvojena većinom glasova odbornika vladajuće koalicije, omogućiće opštini Knjaževac da konkuriše za sredstva Ministarstva poljoprivrede, pre svega za uređenje atarskih puteva.

''U ovoj godini u zakup će biti ponuđeno 4921 hektar zemlje u državnoj svojini. Donošenjem ove odluke u zakonskom roku, stekli smo uslove da konkurišemo kod Ministarstva poljoprivrede za pomoć kod uređenja zemljišta, pre svega za uređenje atarskih puteva, u iznosu od 70 odsto od vrednosti tih projekata'', kazao je član komisije za uređenje zemljišta Dalibor Stanojević. 

Zakup poljoprivrednog zemljišta nekim opštinama u Srbiji obezneđuje značajne prihode koji se kreću i preko 300 miliona dinara. U našoj opštini taj prihod je skromnih dva miliona dinara. Zbog toga bi, kaže Stanojević, u narednom periodu, pored programa komasacije, valjalo povećati i interesovanje poljoprivrednika za uzimanje zemljišta u zakup.