Sednica SO: Po kratkom postupku

Danas je održana 34. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su, većinom glasova i gotovo bez diskusije, usvojili svih 20 tačaka dnevnog reda.

 

Da li je dnevni red, na kojem su dominirali izveštaji o radu javnih preduzeća u prošloj godnini bio nezanimljiv, ili ih je sunčani prvi jun mamio napolje, tek – odbornici opštinske skupštine završili su 34. sednicu gotovo bez diskusije. Na ono što je urađeno u 2014. podsetio je direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

''Mogu da izrazim zadovoljstvo, jer smo uradili 95 procenata od onoga što je planirano. Ono što nije urađeno, a ispravili smo rebalansom programa, jeste most u Zubetincu i poklopci na kanalizaciji u Trgovištu. To je sa današnjim danom izvedeno. Proteklu godinu karakterišu vremenske nepogode, tokom kojih su svi kapaciteti Direkcije bili angažovani i stavljeni na raspolaganje opštinskom štabu za vanredne situacije.''

Izveštaj Fondacije za povećanje nataliteta prošao nezapaženo, iako su reči odbornika DSS-a Vojkana Stankovića sa skupštinske govonice zvučale opominjuće.  

''Imao sam utisak da smo prošli put napravili neki dogovor da ćemo pokrenuti ovo pitanje. Ali sada vas molim da ne budemo ni pozicija, ni opozicija. Hajde da budemo patriote, da se ovde napravi stručni tim koji će problem da sagleda u celini i da vidimo šta može da se uradi, pa da sa takvim predlogom probamo da animiramo istočnu Srbiju, koja nestaje isto kao i mi. Kao jedan region, koji je u teškoj situaciji, možemo, valjda, da probamo da utičemo na vlast da se jednog trenutka trgne i da se bavi tim pitanjem.''

O merama koje treba preduzeti da bismo se zaštitili od poplava govorio je odbornik SPS-a Zvonimir Aleksić. On je rekao da je neophodno organizovati čišćenje vodotokova kroz seoska naselja i dovesti u red eksploataciju šljunka u Timoku. Usput i sam je primetio da su odbornici nezaintersovani za raspravu. 

''Grize me savest što ovo ovako ide. Stavićemo 2500-2000 dinara u džep, a nećemo znati šta smo danas pričali. Interesantno je da nema nikog da nešto objasni, da kaže. Verujem da 50 posto nije ni pročitalo materijal.''

Da sve ne bude baš nezanimljivo pobrinuli su  se neki odbornika koji su, odmah nakon glasanja za novog člana opštinskog veća napustili sednicu, te su nakndadno pozivani da se vrate kako bi se obezbedio kvorum za završetak sednice. Inače, novi član Opštinskog veća je laboratorijski tehničar za biologiju Dejan Dinić iz Kaličine. Dosadašnji član Veća Dragan Petrović razrešen je dužnosti.