Sednica SO Knjaževac: Racionalno upravljanje javnom svojinom

Danas je održana 34. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Gotovo bez diskusija, usvojeni su izveštaji o radu u protekloj godini javnih preduzeća i ustanova, a o donošenju odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Knjaževac detaljnije je govorio predsednik Opštine Milan Đokić.

Predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Knjaževac bio je jedna od tema 34. sednice Skupštine opštine. O važnosti donošenja ovakve odluke govorio je predsednik Opštine Milan Đokić. 

''Ovom tačkom stvaramo preduslove za pribavljanje hale fabrike ''Tina'' u Crnom vrhu, koja je nekada služila u proizvodne svrhe, a od kada je ''Tina'' otišla u stečaj, odbor poverilaca doneo odluku da je stavi na prodaju. Smatramo da takav obejakat može u perspeltivi da posluži lokalnom ekonomskom razvoju. Počeli smo pregovore i dobilli pozitivno mišljenje od Ministarstva odbrane, o pribavljanju vojne ambulante, kao dela nekadašnje kasarne ''Knjaz Miloš''. To bi doprinelo boljoj zdravstvenoj zaštiti stanovnika Trgovišta, Dubrave, svih naselja koja gravitiraju tom delu grada'', kazao je Đokić.

Pred obornicima, našli su se i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova, kakve su Turistička organizacija, Regionalni centar za stručno usavršavanje, Agencija za razvoj i Centar za socijalni rad.

Darko Petrović iz odborničke grupe ''Za Knjaževac zajedno'' komentarisao je broj građana koji su u stanju socijalne potrebe.

Novi sastav nadzornog odbora JKP Standard, na čijem čelu će u narednom periodu biti Aca Tričković, diplomirani građevinski inženjer u JP Putevi Srbije, bio je razlog za polemiku između odbornika Miodraga Ivkovića i predsednika Opštine Milana Đokića. 
 
Odbornice Borka Vulić i Ljiljana MIhajlović bile su mišljenja da preko pojedinih skupštinskih tema ne treba da se prelazi olako, samo dizanjem ruku, već da odluke treba da se donose nakon konstruktivne i sveobuhvatne rasprave. Neophodno je, rekle su, da direktori insititucija, ustanova i preduzeća, osim dostavljenih izveštaja, predstavnicima naroda detaljnije pojasne pojedine stavove iz svojih dokumenata.