Sednica SO: Javna preduzeća i budžetske pare

Odbornici Skupštine opštine Knjaževac usvojili su na 32. sedncii izveštaje o radu i programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Polemisalo se, kao i obično, o načinu tršenja budžetskih para. Rebalansom programa Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju, omogućen je završetak poslova koje je onemogućilo loše vreme, a za vršioca dužnosti direktora JP Sportsko-turistički resusri imenovan je Milan Živković.

Odbornici opozicione Socijalističke partije Srbije kritikovali su način trošenja budžetskih para, pre svega kada su u pitanju socijalna davanja, a  onda i Dom kulture, Javno preduzeće Sportsko – turistički resursi, Regionalni centar za stručno usavršavanje prosvetnih radniika. Darko Živković, šef odborničke grupe SPS-PUPS očekuje da će se sa takvom praksom prestati nakon narednih lokalnih izbora.

''Nije prvi put da smo se sporili oko načina trošenja para. Milan Đokić i njegovi sardnici većinu budžetskoh para usmeravaju na zadovoljavanje potreba malog broja bogatih Knjaževčana, a u senci ostaju svi oni kojima je neophodna pomoć lokalne samouprave. Takva situacija promeniće se nakon anrednih lokalnih izbora.''

Pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva zavisi u mnogome i od države, bio je kategoričan predsednik opštine Milan Đokić.

''Zašto ti ''dušebrižnici'' ne kažu svojim predstavnicima u republičkoj vladi da ovom sirotom narodu ne smanjuju plate i penzije, da ne poskupljuju struju, da ih ne deru preko skupih bankarskih kamata. To je prava adresa za vašu licemernu ''brigu'' o sugrađanima''. 

Predsednik Skupštine Dragan Mančić kaže da će se učinak svake partije proveriti na izborima, ali da skupštinska govornica nije mesto za politički marketing.

''Građani će biti ti koji će suditi svima nama za odluke koje smo donosili. Tada ćemo videti ko će voditi opštinu. Meni je žao što je opozicija zloupotrebljava govornicu za svoj lični marketing.''

Usvojen je i rebalans programa Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju, kojim se, kako je obrazložio direktor Mladen Radosavljević, stvraju uslovi za završetak projekata, koji su zaustavljeni zbog lošeg vremena.

Na sednici, Boban Marković, nakon v.d. statusa, imenovan je za direktora Turističke organizacije. Razrešen je dužnosti direktor Javnog preduzeća Sportsko turistički resursi Damir Đošić, a na mesto vršioca dužnosti direktora imenovan doskorašnji vršilac dužnosti direktora Muzeja Milan Živković.