Sednica Skupštine: Ponovo o bazenu

Danas je održana 41. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Na dnevnom redu bilo je 17 tačaka, među kojima izmene programa poslovanja Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju, programi poslovanja javnih preduzeća. Najviše se polemisalo o opravdanosti postojanja Javnog preduzeća Sportsko – turistički resursi. Prostor na skupštinskoj sednici dobila je i inicijativa mladih da se u Knjaževcu izgradi skejt park. Formirana je odbornička grupa SNS-Aleksandar Vučić, koju čini petoro, od ukupno devet naprednjaka iz ovog skupštinskog saziva.

 

Da li opštinski budžet treba da subvencioniše rad Javnog preduzeća Sportsko – turistički resursi, očekivano je bila tema oko koje se najviše polemisalo na 41. sednici Skupštine opštine Knjaževac. Podsetivši odbornike na sve što je proteklih meseci urađeno – od sanacije bazena do uređenja planinarskog doma i povoljnih uslova za zimovanje knjaževačkih učenika, direktor Milan Živković obećao je da će se ovo preduzeće već u  narednoj godini manje oslanjati na opštinske subvencije.

''Obećavam vam da ćemo poštovanjem finansijske discipline i kvaliteta uskuga iz godine u godinu poslovati sve bolje i da ćemo sledeće godine koristiti duplo manje subvencija i da će doći vreme kada ih uopšte nećemo koristiti.''

Ponavljajući da su Sportsko-turistički resursi izmišljeni za zapošljavanje partijskih kadrova, šef odborničke grupe SPS-PUPS Darko Živković rekao je da većina zaposlenih prima platu za nerad.
''Od dvadeset dvoje zaposlenih bar 10 ne radi ništa. Primaju platu za određene stranačke zasluge.''

Sasvim drugačijeg mišljenja je zamenik predsednika Skupštine Milan Zdravković.

''Smatram da ovo preduzeće opravdava svoj rad. Posle niza godina imamo decu koja po povoljnim cenama mogu da odu na skijanje. Bazen može da radi uz našu podršku, ako osmislimo način da decu odvedemo tamo. Godinama smo nešto zatvarali, vreme je da nešto otvorimo.''

Za predsednika opštine Milana Đokića nisu sporna različita mišljenja o uređenju i razvoju grada. On smatra da će o svemu najbolji sud dati građani na izborima.

''Neko misli da Knjaževcu ne treba zatvoren bazen, a neko da treba. Neko misli da nam ne treba trg, a neko da treba. Tako se formiraju politike i za to se građani na izborima opredeljuju. Izbori su na pragu i građani će reći.''

Prostora na 41. zasedanju lokalnog parlamenta dobila je i inicijativa mladih da se u Knjaževcu izgradi skejt park. Odbornik Saša Stanković obavestio je Skupštinu o peticiji mladih za izgradnju ovog parka, a direktor Direkcije Mladen Radosavljević kaže da će realizacije te, inače dobre ideje, zavisiti od sredstava.

''Skejt park treba da se napravi po važećim standardima da bi bio bezbedan za decu. To podrazumeva ozbiljnu investiciju. Uradićemo projekat koji je u skladu sa važećim standardima, a onda ćemo videti na koji način to možemo da realizujemo,'' rekao je Radosavljević. 

U skupštini je formirana nova odbornička grupa - SNS Aleksanadar Vučić, koju čini pet, od ukupno devet naprednjaka, koliko ih je u ovom skupštinskom sazivu.