Sednica Skupštine: Nove investicije, brana i još ponešto

Narednu godinu u Knjaževcu obeležiće nova investicija, najavio je na danas održanoj sednici Skupštine opštine, predsednik Opštine Milan Đokić. Pred odbornicima je bilo desetak tačaka dnevnog reda, ali su sednicom dominrale teme vezane za izgradnju brane.

Avgustovsko, 36. po redu, zasedanje Skupštine opštine Knjaževac počelo je pitanjem Dragana Mančića, šefa odbrničke grupe ''Za Knjaževac zajedno'' o izboru novog predsednika lokalnog parlamenta. 

''Moje pitanje je za predsedavajućeg ovog doma, da nam kaže jasno i glasno kada očekujemo izbor predsednika Skupštine'', kazao je Mančić.
Reč je o unutarstranačkoj stvari vladajuće koalicije, odgovorio je Igor Stevanović, koji Skupštinom predsedava od smene Miodraga Ivkovića u avgustu prošle godine. 

''To je naša unutrašnja stvar, nemojte da brinete. Po mnogima, Skupština odlično funkcioniše i ovako'', rekao je sa mesta predsedavajućeg Igor Stevanović, zamenik predsednika SO. 
 
Očekivano, realizacija programa uređenja građevinskog zemljišta, bila je u senci najnovijih dešavanja vezanih za izgradnju brane na Srvljiškom Timoku. Dragan Mančić je utvrdio da je preduzeće kome je poveren posao za sada uspelo samo da ''uspešno'' sruši zid, te da ugovor o izgradnji treba raskinuti. 

Replicirao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, rekavši da su posao, po sistemu ''ključ u ruke'' dobili vodoprivredno preduzeće iz Požarevca i projektantska kuća Hidromreža iz Zaječara, te da je reč o respektabilnim preduzećima, koja su već gradila ovakve objekte.  

Izrazivši najpre zadovoljstvo što opozicija, za razliku od drugih gradova, učestvuje u radu Skupštine opštine, predsednik opštine Milan Đokić osvrnuo se na, kako se izrazio, uskostranačke kritike, ali i najavio novu investiciju u Knjaževcu. 

''Imam priliku da vam saopštim radosnu vest. Nemačka firma ''Hatiba'', koja radi u velikom konglomeratu, u kompanijama kakve su BMW i Ikea, kupila je halu Inposa na licitaciji iz stečaja. Planira upošljavanje od 50 do 100 radnika mašinske struke. Radiće poslove na oplemenjivanju i dorade metala. Očekujemo da 2020. godinu obeleži ta nova investicija'', istakao je Đokić. 

Odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, operativni plan odbrane od poplava, te izveštaje o radu javnih preduzeća u protekloj godini.