Sastanak mladih i predstavnika vlasti

Danas je održan sastanak predstavnika mladih Knjaževca, učenika Knjaževačke gimnazije i Tehničke škole, sa nosiocima lokalne vlasti.

 

Sastanak je organizovan u okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih na Balkanu” koji na lokalnom nivou sprovodi Centar lokalne demokratije LDA iz Knjaževca. Cilj sastanka je bio uspostavljanje mehanizama za učešće mladih u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou. Samo neki od predloga bili su multimedijalni omladinski centar, biciklistička staza, teretana na otvorenom, klizalište.

“Pokrenuli smo inicijativu da se održi ovaj sastanak. Smatram da je sastanak bio konstruktivan. Postigli smo dogovor o budućoj saradnji i utvrdili zajedničke ciljeve”, kaže Milica Milićević, predstavnik mladih.

Sastanak je organizovan u okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih na Balkanu” koji na lokalnom nivou sprovodi Centar lokalne demokratije LDA.

“Ovaj je sastanak organizovan u okviru projekta koji realizuje LDA. Jedna od aktivnosti je i sastanak sa predstavnicima vlasti. Ovakvi sastanici se organizuju i u osam gradova regiona sa kojima smo mi partneri”, ističe Milena Milošević iz Centra lokalne demokratije LDA.

Mladi su pred zvaničnike opštine Knjaževac izneli svoje probleme i predstavili konkretna rešenja koja će unaprediti njihov život, rad i obrazovanje u Knjaževcu.

“Mladi su došli sa problemima i rešenjima. Zadovoljstvo je videti mlade ljude koji žele da rešavaju probleme. Pripremili su predloge i dokumente, a na nama je da im budemo na raspolaganju”, dodaje Branislav Josifović iz kabineta predsednika opštine.

Predstavnici lokalne samouprave ističu da ovakvi sastanci treba da postanu praksa. Jednom mesečno treba organizovati sastanak na kome će mladi imati prilike da iznesu svoje probleme i potom našlo zajedničko rešenje.