Sajam zapošljavanja: Nove kompanije i nova radna mesta

Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Zaječar organizovala je danas u Knjaževcu Sajam zapošljavanja. Na sajmu je učestvovalo dvadesetak poslodavaca sa blizu dve stotine novih radnih mesta. Među kompanijama koje su nudile posao, najveće interesovanje vladalo je za dve nove – nemačku Hatibu, koja je kupila proizvodne pogone nekadašnjeg Inpos-a i firmu Mobi furniture, koja je kupila bivšu Tinu.

 

Dvadesetak kompanija koje nude oko 200 radnih mesta i na desetine Knjaževčana kojima posao treba. Na Sajmu zapošljavanja u Knjaževcu najveće intersovanje za nove investitore – firmu Mobi, koja je kupila nekadašnju Tinu i nemačku Hatibu, koja će početi da radi u bivšem Inpos-u.  Nove proizvodne pogone i nova radna mesta predsednik Opštine Milan Đokić najavljuje i u narednoj godini.

''Drago mi je što danas u Knjaževcu možemo da vidimo da su poslodavci i dve velike kompanije – jedna koja je kupila Fabriku nameštaja Tina i druga, nemačka kompanija Hatiba koja je kupila halu nekadašnjeg Imposa. Veliku zahvalnost dugujemo i Nacionalnoj službi za zapošljavanje koja godinama već svojim merama pomaže i poslodavcima i nezaposlenima da pronađu zaposlenje“, istakao je Milan Đokić, predsednik opštine.

Broj nezaposlenih u Srbiji smanjuje se iz meseca u mesec, kazao je na otvaranju Sajma Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe zapošljavanje.

''Broj nezaposlenih se konstantno smanjuje, a s druge strane povećava se broj onih koji rade, tako da mogu da saopštim da je, prema najnovijim podacima, stopa nezaposlenosti u Srbiji spala na jednocifren broj. To je 2014. godine postavljeno kao jedan od ciljeva ove Vlade. Iako je to tada delovalo nedostižno, uspeli smo da se približimo evropskom proseku“, rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ove godine, u Srbiji je organizovano 65 sajmova zapošljavanja, na kojima je učestvovalo blizu dve hiljade poslodavaca. Posao je našlo 12 hiljada nezsposlenih građana.