Rešavanje stambenih potreba izbeglica

Rešavanje stambenih potreba izbeglica

Opština Knjaževac obaveštava izbeglice i bivše izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, da će javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba biti objavljen 5. januara 2017.godine na oglasnim tablama opštine Knjaževac i mesnih zajednica opštine Knjaževac i na internet prezentaciji opštine Knjaževac i Komesarijata za izbeglice i migracije: www.kirs.gov.rs.

 

Javni poziv za rešavanje stambenih potreba pri kupovini pet seoskih kuća sa okućnicama i dodelu paketa pomoći odnosi se na  izbeglice koje žive u kolektivnim centrima, ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla, ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji Opštine Knjaževac kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maskimalnom iznosu do 1.170.241,35 dinara i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 184.774,95 dinara, po porodičnom domaćinstvu. Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći u iznosu do 50 odsto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u maksimalnom iznosu do 585.120,675 dinara). 

Javni poziv trajaće od petog januara do 21. februara 2017. godine. Sve informacije zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona: 019/731-623-lok.100, ili kod poverenika za izbeglice, na adresi  Miloša Obilića 1, kancelarija broj 4.