Regulacija zaustavlja Živulićanski potok u Štrpcu

Predsednik Opštine Milan Đokić, sa saradnicima, obišao je danas radove na regulaciji Živulićanskog potoka u Štrpcu, posao koji se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

U junu 2017. bujučne vode Živulićanskog potoka nosile su sve pred sobom, napravivši ogromnu štetu na seoskoj infrastrukturi. Slična situacija svakako se neće ponoviti nakon regulacije ovog potoka, koju opština Knjaževac realizuje u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

''Ovaj potok je 2017. napravio velike probleme žiteljima sela, izlio se u dvorišta, odneo put. Reagovali smo odmah kod Kancelarije za  javna ulaganja, zatražili pomoć i dobili je. Oni koji se bave uređenjem vodotokova, kažu da je ovaj objekat među najlepšima u Srbiji. Potok će biti potpuno regulisan, a mi ćemo oplemeniti i čitav prostor, postaviti klupe, osvetliti ga, tako da će putnici ka Staroj planini ovde moći da zastanu i predahnu'', kazao je Đokić.

Na regulaciji Živulićanskog potoka radi preduzeće CD iz Niša, a vrednost radova je 15, 2 miliona dinara.