Prvo imovinski odnosi, pa potporni zid

Potporni zid, koji se, zbog kiša i snegova, srušio u ulici Lole Ribara, biće saniran do početka zime, ukoliko budu rešeni imovinski odnosi, čulo se danas u ovom kraju grada, u naselju na kaličinskom putu. Sa problemom koji treba rešavati meštani su upoznali predsednika Opštine i stučnjake Preduzeća za razvoj i ''Standarda''.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić u društvu sa saradnicima iz javnih preduzeća, obišao je naselje na kaličinskom putu, tačnije ulicu Lole Ribara u kojoj se, nošen kišom i snegovima protekle zime srušio potporni zid. Zid, pravljen pre tridesetak godina, pao je u jedno od dvorišta, gde se sada slivaju sve atmosferske padavine, kažu meštani.

''Usled atmosferskih naleta vode i snega, zimus je pao potporni zid, koji se obrušio u komšijsko dvorište. Taj zid je bio iznad nivoa puta i voda je išla svojim tokom u kanale, a sad sva voda ide kod komšije u dvorište,'' rekao je Nenad Milojković, stanovnik Lole Ribara.

Problem nije nerešiv, ako prethodno rešimo imovinske odnose, s obzirom da se radi o privatnoj svojini, kazao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

''Celo ovo naselje je u privatnom vlasništvu, a mi kao opština i preduzeće ne možemo da ulažemo sredstva u privatnu imovinu, već samo u javne objekte. Dogovorili smo se da rešimo imovinski deo i da onda napravimo projektno rešenje i sa našim komunalnim preduzećem uradimo ovaj potporni zid.''

Ako sve bude teklo po planu, potporni zid u ulici Lole Ribara biće saniran do početka zime.