Prvi kontakt knjaževačkih i mađarskih privrednika

Vlasnik kompanije TET inženjering iz grada Baja u južnoj Mađarskoj Tamaš Veg, boravio je danas u Knjaževcu, gde mu je rukovodstvo opštine organizovalo susret sa knjaževačkim privrednicima iz metalskog kompleksa. Tema razgovora bili su mogući oblici saradnje, koji će, kako se čulo, biti konkretizovani narednih meseci.

 

U opštini Knjaževac danas se razgovaralo o mogućnostima saradnje knjaževačkih privrednika iz metalskog kompleksa i mađarske kompanije TET, koja se više od dve decenije bavi metalurgijom i obradom metalnih delova. Zadovoljan prijemom u lokalnoj samoupravi vlasnik kompanije Tamaš Veg kazao je da prvi kontakt ohrabruje.

''Moja firma se 25 godina bavi metalurgijom i obradom metalnih delova. Sve ovo je veoma je dobro organizovano. Kao što ste videli, ljudi su bili zainteresovani, a zainteresovani smo i mi za buduću saradnju. Vratićemo se''.

Intenzirviranje privredne saradnje Mađarske i Srbije počelo je krajem novembra nakon susreta premijera dve države, podsetio je predsednik SO Knjaževac Miodrag Ivković.

''U Nišu je 21. novembra održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske. Nakon toga održan je Privredni forum sa preko 100 privrednika sa mađarske i isto toliko sa srpske strane. Nakon dva meseca uspeli smo da privrednika iz Baje u Mađarskoj, gospodina Tamaša, dovedemo u našu opštinu.''

Zbog unapred preuzetih obaveza, mađarski gost nije bio u prilici da obiđe neko od knjaževačkih preduzeća, koja već posluju na tržištu Evropske unuje, ali je obećao da će to učiniti već tokom svoje sledeće posete. U međuvremenu, kontakti će se nastaviti elektronskom poštom.