Priznanja za dobre đake: Praznik znanja

Najbolji učenici osnovnih srednjih škola danas su, u čast 17. maja, Dana opštine, dobili pohvalnice, naviše priznanje, namenjeno deci i mladima Knjaževca.

Posvećene Danu Opštine, majske svečanosti i ove godine bile su prilika da se lokalna samouprava oduži najboljim đacima osnovnih i srednjih škola. Talentovanoj, pametnoj i uspešnoj deci obratio se, najpre, predsednik Opštine Milan Đokić.

''Deca su nam i u radu i u nagrađivanju prioritet. Kada planiramo budžet, prvo se pitamo šta je to potrebno Predškolskoj ustanovi, osnovnim i srednjim školama, šta je potrebno svoj našoj deci i njihovim nastavnicima, kako bi imali uslove za školovanje kakvo imaju deca u razvijenim evropskim zemljama. Opravdanost svakog dinara, koji ulažemo u škole, vidi se po broju priznanja koja deca donose sa takmičenja.

Priznanja je uručio Igor Stevanović, zamenik predsednika Skupštine opštine.

Za petice u đačkim knjižicama i svedočanstvima, za rezultate postignute na takmičenjima od opštinskog do međunarodnog  nivoa, pohvalnice je primilo 250 učenika i učenica iz svih osnovnih i srednjih škola knjaževačke opštine.