Pritekla u pomoć i Vojska Srbije

Tri jedinice Vojske Srbije sa po 25 vojnika od danas su u selima knjaževačke opštine i pomažu elektromonterima da što pre osposobe elektroenergetski sistem.

 

Sela na Tresibabi, Krentu i Mučibabu, gde su od leda popadale i betonske bandere i gde radovi na saniranju idu veoma teško zbog nepristupačnog terena, izuzetno lošeg vremena i magle, obišao je, u pratnji predsednika opštine brigadni general Želimir Glišović.  

Zahvaljujući Vojsci, kaže predsednik opštine Milan Đokić, posao se brže odvija :
''Čini mi se da danas imamo značajnijih pomaka u obimu i intenzitetu radova, upravo angažovanjem Vojske. Banjski Orešac je dobio struju. Ono što očekujemo u toku sutrašnjeg dana je da i Beli Potok dobije električnu energiju''.

Izuzetno je teško i u Vlaškom Polju, gde je opština dopremila agregat od 50 kilovata i gorivo.
''Upropastilo nam je voćke, od voćarstva možemo da se oprostimo. Organizovali smo se, pomagali smo električarima, ali ovo je viša sila od koje ne znam da li možemo da se oporavimo'', kaže stanovnik Vlaškog Polja Gradiša Stojanović.

Brojna mehanizacija i ljudstvo iz elektrodistribucija cele Srbije, ekipe Vojske Srbije i lokalnih komunalnih preduzeća pružaju kakvu – takvu nadu da će u narednim danima zasvetleti sijalice u 16 sela, knjaževačke opštine, naglašava Đokić.

''Vlaško Polje je dobilo struju iz agregata. Ono što nas očekuje u narednim danima je koordinacija rada lokalne samouprave, Jugoistoka, distribucija iz cele zemlje, Vojske koja se uključila u punom obimu, sa svom logistikom i mehanizacijom. Očekujemo da se ovi problemi na teritoriji naše opštine reše u narednih nekoliko dana.''

Štab za vanredne situacije nastavlja distribuciju pomoći u osnovnim životnim namirnicama i vodi, nabaviće se i nove količine agregata male snage, kako bi u selima, gde nije izgledno da će struja doći u skorije vreme, meštanima bilo omogućeno napajanje električkom energijom.