Predstavljen projekat nove sportske hale

U Društvenom klubu Doma kulture predstavljen je danas projekat sportske hale, koja će se, kada se obezbedi finansiranje, graditi na prostoru ''Vašarišta''. Izgradnja bi, prema predmeru i predračunu, trebalo da košta oko tri miliona evra, a ''bitka'' za obezbeđenje novca kreće danas, najavio je predsednik opštine Milan Đokić.

Ideja o izgradnji sportske hale na prostoru ''Vašarišta'' postoji godinama unazad. Od simboličnog kamena temeljca, postavljenog pre nekoliko decenija, dalje se nije odmaklo. Korak dalje je građevinski projekat, čiju izradu je platio Evropski progres, a koji je predstavljen, pre svega sportskoj javnosti u Društvenom klubu Doma kulture.

''Hala će biti izgrađena na ''Vašarištu'' na bruto površini od oko 3.600 kvadratnih metara. Projekat je radilo ovlađćeno preduzeće iz Novog Sada. Za halu postoji i građevinska dozvola. Predviđena je za bavljenje svim vrstama sportova i imaće sve neophodne sadržaje za funkcionisanje. Projektnim zadatkom je definisano da se vodi računa o utrošku energenata. Hala će se grejati, hladiti i ventilisati sistemom toplotnih pumpi voda – vazduh,'' kazao je Nebojjša Ivanković diplomirani inženjer arhitekture iz Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.  

Izgradnja ovakvog objekta koštaće oko tri miliona evra, a ovog trenutka kreće i bitka za obezbeđenje finansiranja, kazao je predsendik opštine Milan Đokić.

''Pred nama je najteži deo posla kada treba da se obezbedi finansiranje za realizaciju projekta. Naša nova hala, po predmeru i predračunu, kođštaćše oko tri miliona evra. To je pozamašna cifra za malu opštinu kakva je naša. Od danas kreće naša bitka i naš trud da obezbedimo kompletno ili delimično finansiranje. Nikad nismo bili pobornici politike ''ajde da se strpimo i život će da prođe''. Hoćemo da se borimo da vratimo decu u Knjaževac, da omladina ima iste uslove života, pa i za bavljenje sportom, kao mladi u velikim gradovima'', istakao je Đokić.

Osim sportistima, kada bude izgrađena, hala će biti namenjena i održavanju javnih događaja, poput koncerata i drugih velikih okupljanja. Pristupačna i osobama sa invaliditetom, sa prostorom za novinarske ekipe i VIP ložom, hala će, kako se čulo, zadovoljiti najviše standarde za organizaciju državnih i međunarodnih sportskih događaja.