Predsednik uoči javne rasprave: Očekujemo predloge građana

Očekujemo da građani, svojim predlozima, primedbama i kritikama, učine budžet za 2019. još boljim, kazao je u Štipini Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, pozivajući stanovnike knjaževačke opštine na javnu raspravu o budžetu, koja će biti održana večeras u 19:00 časova, u Domu kulture.

Aktivnosti oko seoskih domova nastaviće se i u narednoj godini, ali nacrt budžeta predviđa i još mnogo interesantinih projekata, o čemu želimo da informišemo građane, kazao je u Štipini, obilazeći finalne radove na rekostrukciji doma, predsednik Opštine Milan Đokić. On je uputio poziv Knjaževčanima da se uključe u javnu raspravu o tome kako će se u 2019. trošiti sredstva iz opštinske kase.

''Večaras jeste upravo prilika da podnesemo građanima izveštaj kako smo njihovim sredstvima raspolagali i u šta smo investirali u 2018. godini i da im predložimo šta je to u šta bismo investirali u 2019. Aktivnosti oko seoskih domova biće akcenat i u 2019, ali i još mnogo interesantnih projekata koje smo predvideli nacrtom budžeta. Pozivam Knjaževčane da dođu i sugestijama, predlozima, primedbama, kritikama, učine budžet za 2019. još boljim.''

Obaveza opština da organizuje javne rasprave o budžetu i uzmu u obizir stav svojih žitelja, uvedena izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi, za opštinu Knjaževac nije novina.

''Pre nego što su javne rasprave o budžetu postale deo zakonom predviđene procedure, mi smo ih praktikovali. Upravo u dogovoru sa građanima smo i pravili budžete. Razgovaramo i sa svim korisnicima budžeta i trudimo se da u skladu sa raspoloživim sredstvima, što više njihovih potreba i isfinansiramo.''

Inače, predsednik Đokić kazao je u Štipini da su radovi na rekonstrukciji doma izvedeni kvalitetno i da će u narednoj godini, nakon uređenja enterijera i nabavke inventara, on biti na raspolaganju meštanima ovog sela.