Predsednik Srbije u Knjaževcu: Daćemo sve od sebe da Knjaževac izgleda mnogo drugačije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Knjaževac. Građanima naše opštine obratio se ispred kompanije Falc East, obećavši da će već za nekoliko meseci, ulaganjem u izgradnju puteva, Stare planine, otvaranjem novih fabrika, Knjaževac izgledati drugačije i bolje.

U nastavku kampanje ''Budćnost Srbije, predsednik Aleksandar Vučić posetio je Knjaževac. Ispred komapnije Falc East, uprkos visokoj temperaturi, dočelalo ga je oko dve hiljade građana sa istim ciljem da, kako kažu, pozdrave čoveka koji, dok drugi spavaju, sve čini da živimo bolje.

Daćemo sve od sebe da Knjaževac, već za nekoliko meseci izgleda bolje, poručio je predsednik Srbije. 

''Pre svega, da vam se zahvalim što ste u ovolikom broju došli da me sačekate, što vam nije bilo teško da izdržite ovu vrućinu. Pošto smo kasnili, tih 25 kilometara puta koji povezuju Knjaževac. Minićevo i Zaječar, odmah ćemo da krenemo za koji dan da radimo. Ono što je važno, to je da još više razvijemo Staru planinu, da dodatno podstičemo voćartsvo...I ono što su me pitali ljudi, (ko da si ih Đokiću sve nagovorio) svi pitaju za tu halu. Hala je tri milona evra. Neći da vam obećam sasvim, ali pokušaćemo da preko kancelarije za javne nabavke krenemo u izgradnju i da završimo tu halu za Knjaževac. Ako uspemo da završimo ovo oko IMT-a, da za taj prostor dobijemo 90 – 100 miliona, onda će prvo radnici, kao poverioci, da se namire. Ali, ono što je mnogo važnije, da dovedemo nekog od investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu, da time garantujete sigurnu budućnost svojoj deci. Dakle, polako, ali sigurno, živećete bolje, ako upošte budemo živeli. Knjaževac je za poslednjih dvadeset godina izgubio jednu trećinu stanovnika. Naravno da su za to krivi oni koji su uništili privredu, oterali ljude odavde, pozatvarali fabrike. Ne možemo brzo iz toga da se izvučemo, jer nam je fertilna baza niska. Zato ćemo posebno da razmišljamo o timočkom okrugu, kako dodatno da pomognemo. Bez dece, bez budućnosti nam ne vredi to što ćemo da gradimo puteve i hale. Molim vas da to razumete i da pomognete sebi i svojim porodicama, svojoj Srbiji. Daćemo sve od sebe da Knjaževac izgleda drugačije i bolje za samo nekoliko meseci,'' kazao je Aleksandar Vučić. 

Aleksandar Vučić potom je, u pratnji svog domaćina Milana Đokića, predsednika Opštine, obišao proizvodne pogone Falc Easat-a. U razgovoru sa vlasnikom i menadžementom, obećao je snažnu podršku države, ukoliko ova italijanska kompanija proširi proizvodnju u Knjaževcu. Posetu Knjaževcu predsednik Srbije završio je u Vinariji ''Jović'' u Potrkanju.