Predsednik pozvao poljoprivrednike da prate nove agrarne konkurse

Danas je održana 103. sednica Opštinskog veća. Uz izveštaje o radu Regionalnog centra za stručno usavršavanje i Agencije za razvoj, većnici su pažnju posvetili i novom Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja.

Predsednik Opštine Milan Đokić pozvao je poljoprivrednike da prate konkurse kroz koje će se, kao i  godinama unazad,  stimulisati njihova proizvodnja.

''Koristim priliku da Knjaževačnima koji su zainteresovani za bilo koju vrstu pomoći iz agrarnog fonda, da prate konkurse koji će biti raspisivani. Ima novina vezanih za podršku onima koji žele da voće ili povrće, umesto kao sirovinu, prerađuju u poluproizvode, ili gotove proizvode, a za to im je potreba neka oprema. Pozivamo ih da dođu i izlože neke svoje predloge, sugestije, pa ćemo se potruditi da im pomognemo''.

Predsednik je komentarisao i nedavno potpisani ugovor sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

''Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odobrilo je 10 miliona dinara opštini Knjaževac za izgradnju poslovne zgrade JKP Standard. To je projekat koji je započet prošle godine, kamen temeljac je položen, određena je lokacija na vašarištu. Sadadšnji objekat je potpuno neadekvatan i za radnike koji tamo rade i za naše sugrađane koji tu plaćaju svoje račune. Velika zahvalnost Ministarstvu i ministru Ružiću, koji su i ove godine pomogli opštinu Knjaževac. Protekle godine dodelili su sredstva za Festival kulture mladih Srbije''.

Na sednici Veća usvojeni su i izveštaji o radu Opštinske uprave i Pravobranilaštva, kao i odluka o izboru projekata udruženja, koji će se finansirati iz opštinskog budžeta. Za aktivnosti nevladinog sektora opština Knjaževac izdvojiće ove godine 13 miliona dinara.