Predsednik na Boševu: Trotoari što pre

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, inženjeri Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, te predstavnici Policijske stanice u Knjaževcu, obišli su naselje Boševo i tamošnju ulicu 4. septembra, gde je, radi bezbednosti građana, pre svega dece, potrebno izgraditi trotoare.

Nedostatak trotaoara u ulici 4. septembra u naselju Boševo prava je pretnja bezbednosti njenih stanovmika, pre svega dece, koja ovom ulicom idu ka  školi u Dubravi, a kretanje kolovozom u slabo osvetljenom kraju, dovodi i do nesreća. Zbog svega toga, lokalnoj samoupravi upućen je apel da se pozabavi ovim problemom.

''Boševo ima da ne kažem decenijski, ali višegodišnji problem sa trotoarom u ulici 4. septembra. Ulica je previše uska, neosvetljena u mnogim delovima. Vozači sa magistralnog puta skreću ovde, pa je ulica frekventna za svoju širinu. Stanovnici Boševa zabrinuti su za svoju decu, kojima je ovaj put jedini do škole u Dubravi. Mislim da smo napokon naišli na razumevanje lokalne samouprave,'' kazao je Igor Stevanovič, stanovnik Boševa.

Dobro je kada građani svojim peticijama, predlozima, apelima ukazuju na probleme koji ih muče, jer je to pravi put za njihovo rešavanje, smatra predsednik Opštine Milan Đokić, koji se na licu mesta uverio u građevinsko – tehničke mogućnosti za izgradnju trotoara.
 
''Dobra komunikacija sa građanima je suština uspešnog vršenja vlasti. Građani svojim peticijama delegiraju i iniciraju probleme, a mi smo tu da te probleme rešimo. Jedan od akutnih je trotoar u ovoj ulici. Za nas je poseban alarm to što ovom ulicom osnovci idu do sveoje škole. Imali smo, na žalost i nesrećne slučajeve. Danas smo se na licu mesta uverili u tehničke mogućnosti izgradnje trotoara. Rešićemo imovinsko – pravne probleme, koji su do sada sprečavali izgradnju, odvojiti sredstva i na proleće naredne godine izgraditi trotoar.''

S obzirom da je građevinska sezona pri kraju, trotoar u ulici 4. septambra na Boševu sačekaće proleće. Do tada, saobraćaj u ovom kraju biće usporen takozvanim ''ležećim policajcima''.