Predsednik Đokić obišao radove u Trgovištu

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Trgovište. Posao, vredan oko 12 miliona dinara, finansira se sredstvima lokalnog budžeta, a nakon završetka celo naselje biće povezano na kanalizaciju.

Problemi koji su godinama mučili stanovnike Trgovišta biće rešeni ovog leta, uverio se na licu mesta predsednik opštine Milan Đokić. Radovi na izgradnji kanalizacione mreže uveliko su u toku, a u mesnoj zajednici kažu da ovaj veliki posao ne bi bio ni započet da nije razumevanja lokalne samouprave.

''To za stanovnike Trgovišta mnogo znači. Dobićemo kanalizaciju za oko 200 domaćinstava i biće sve povezano. Radimo i asfaltiranje seoskih ulica. Saradnja sa lokalnom samoupravoim je na visokom nivou, pomogli su nam za sve što smo tražili. Isto je i sa Preduzećem za izgradnju'', kazao je Ljubiša Nikić, predsednik Saveta MZ.

Projektno tehnička dokumentacija urađena je u Preduzeću za razvoj, urbanizam i izgradnju.

''Ovim radovima predviđeno je izvođenje oko 2000 metara glavnog kolektora i oko 1300 metara, šest krakova koji se povezuju na kolektor'', rekao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Vrednost radova je nešto manje od 12 miliona dinara, a izvođač preduzeće MDS iz Niša.