Podrška za budućnost: Stiže oprema za unapređenje proizvodnje

Mini sušare i hladnjače, atomizeri, plastenici, samo su deo opreme koja će od danas početi da stiže na adrese učesnika u projektu ''Podrška za budućnost.''Potpisivanjem ugovora sa dvadeset četvoro korisnika završena je još jedna faza ovog projekta koji opština Knjaževac, u saradnji sa opštinom Sokobanja i uz podršku nemačke organizacije GIZ, realizuje od početka godine.

Ciljna grupa projekta bile su žene i mladi sa sela i Romi, kaže Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine.

''Danas smo potpisali ugovore sa dvadest četvoro korisnika, koji su dobili opremu. GOZ je na osnovu njihovih biznis planova, nabavio za svakog pojedinačno mini hladnjače i sušare, atomizere, plastenike...To će, svakako, unaprediti njihovu proizvodnju. Projekat ide dalje. Nabavili smo tezge, koje ćemo postaviti zajedno sa komunalnim preduzećem na našoj zelenoj pijaci, gde će svi učesnici u projektu moći da potpuno besplatno plasiraju svoje proizvode. U deset najvećih sela otvorićemo info punktove sa računarima i svom potrebnom opremom, internet konekcijom, da bi oni mogli da prate konkurse i opštine i ministarstava.''
 
Uspešnu realizaciju ideja i unapređenje poljoprivredne proizvodnje svim korisnicima poželeo je i predsednik Opštine Milan Đokić. Lokalna samouprava je svakom od učesnika u projektu, na odobrena sredstva, dodala još po 30 hiljada dinara za neophodne troškove oko obezbeđivanja potrošnog materijala.