Počela gradnja 750 kvadrata nove pijace

Predsednik opštine Milan Đokić i direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević danas su označili početak gradnje nove zelene pijace u Knjaževcu.

Prve lopate maltera u temelje nove zelene pijace u Knjaževcu, sipali su predsednik opštine Milan Đokić i direktor Direkcije za  izgradnju Mladen Radosavljević. Tako je označen početak   realizacije još jednog važnog infrastrukturno – ekonomskog projekta u knjaževačkoj opštini.

''Uobičajena fraza političara je da  su njihove opštine ''velika gradilišta'', ali ono što govori u prilog onima koje to zaista jesu su – činjenice. U Knjaževcu završavamo asfaltiranje puteva u gradu i ka selima, kreće uređene atarskih puteva i evo počinje izgradnja nove gradske pijace. Nakon što bude završena, pijaca će pružiti mnogo bolje uslove i onima koji prodaju svoje proizvode, kao i građanima koji se osnovnim poljoprivrednim proizvodima snabdevaju na pijaci. Kao i sve ostale infrastrukturne projekte, kojih je mnogo u našoj opštini, i ovaj  finansiramo iz budžeta opštine,'' istakao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Projekat za izgradnju pijace urađen je 2006. godine. Prva faza završena je godinu dana kasnije. Preko 700 novih kvadrata pokrivenog prostora i novi objekti biće u upotrebi za nešto manje od tri meseca.

''U pitanju je 600 kvadrata površine koja će biti potpuno pokrivena i 150 kvadrata pijačnog prostora koji će biti zatvoren – sa prostorijama za inspekciju, pijačnu upravu, još jednim toaletom, mestima za prodaju mesa, jaja, meda...Reč je o investiciji koja je u programu Direkcije, a rok završetka je 80 kalendarskih dana,'' kazao je direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

Vrednost posla je oko 14.200.000 dinara, a izvođač preduzeće ''Neimar'' iz Vlasotinca.