Opštinsko veće: Za dobru i talentovanu decu Knjaževca

Odluke, koje će značajno doprineti standardu knjaževačkih učenika i studenata bile su okosnica 132. sednice Opštinskog veća, poslednje u ovoj godini. Većnici su, poslednjeg dana 2019. godine, razgovarali o čak četiri konkursa i dva javna poziva, čiji je krajnji cilj podrška porodicama i deci.

 

''U budžetu za 2020. godinu za ove namene izdvojili smo značajno veća sredstva i potrudili smo se da tangiramo i grupe đaka i studenata koje do sada nismo obuhvatili, da pokažemo solidarnost sa kategorijama dece koja su talentovana, s jedne, ali socijalno ugrožena, decu koja imaju nemaju jednog, ili oba roditelja, mlade koji imaju neku vrstu invaliditeta, ili boluju od hroničnih bolesti....Želimo da pomognemo deci, ali od njih, zbog njihove budućnosti, očekujemo da budu dobri đaci, ili studenti'', kazao je za Knjaževacinfo predsednik Milan Đokić.

Javni  konkursi o stipendiranju učenika i studenata objavljeni su na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac i otvoreni do 17. januara. Program Sportskog saveza i sportskih organizacija koje funkcionišu na teritoriji knjaževačke opštine skinuti su sa dnevnog reda sednice Veća, jer, kako je obrazložio predsednik Milan Đokić, izdvajanje blizu 50 miliona dinara za sport, zahteva temeljniju analizu projekata čije se finasiranje predlaže.