Opštinsko veće: Uskoro rekonstrukcija kompleksa gradskog stadiona

Na 106. sednici Opštinskog veća usvojen je izveštaj o radu JKP ''Standard'' u protekloj godini. Većnici su zadovoljni i radom i finansijskim rezultatima ovog preduzeća. Bilo je reči i o projektu rekonstrukcije kompleksa gradskog stadiona, koji će opština Knjaževac realizovati uz podršku vrednu 100 hiljada evra Vlade Norveške.

Sa ostvarenom dobiti, koja se meri milionima dinara, Javno komulano preduzeće ''Standard'', može da uđe u investiciju izgradnje nove upravne zgrade, čulo se na sednici Opštinskog veća prilikom razmatranja izveštaja o radu ovog preduzeća.

''Sa zadovoljstvom smo konstatovali da je izveštaj o radu JKP ''Standard'' više nego dobar. Svi smo zadovoljni rezultatima, pre svega, nadam se, građani, jer ''Standard'' tangira skoro pa sve naše sugrađane. Ostvarili su ozbiljnu dobit i zato mogu da uđu u investiciju izgradnje nove upravne zgrade'', kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Usvajanjem odgovarajućih odluka, Opštinsko veće stvorilo je uslove za obzbeđivanje neophodnih sredstava za učešće u projektu rekonstrukcije gradskog stadiona. Reč je o poslu koji će puno značiti i sa stanovišta lokalnog ekonomskog razvoja, rekao je Đokić.

''Dobili smo više sredstava nego što smo očekivali – sto hiljada evra. Sredstva su namenjena rekonstrukciji pomoćnih terena i svega što se nalazi u kompleksu gradskog stadiona. To je vrlo važan projekat za one koji se bave sportom, jer ćemo raditi novu atletsku stazu, obezbedićemo opremu za navodnjavanje, digitalni semafor, traktor za košenje, novu ogradu. Mislim da će i na lokalnu ekonomiju to imati pozitivne posledice. Želimo da Knjaževac ponovo postane centar za pripreme sportista''.

Iako nije siguran hoće li mu obaveze u nedelju dozvoliti da bude  na utakmici Timočanin – Timok, Đokić kaže ''Svim srcem  navijamo za Timočanin''.