Opštinsko veće: Ugovori sa višnjarima 30. decembra

Opštinsko veće: Ugovori sa višnjarima 30. decembra

Danas je održana sednica Opštinskog veća. Većnici su razmatrali i usvojili programe rada javnih preduzeća i ustanova i odlučili da se potpisivanje ugovora sa višnjarima koji će dobiti po tri dinara za kilogram predate višnje, organizuje u ponedeljak, 30. decembra, u 14:00 časova u Domu kulture.

 

Većnici su usvojili programe rada za narednu godinu Centra za socijalni rad „Dr Mihajlo Stupar“, Doma kulture, Narodne biblioteke „Njegoš“ i Regionalnog centra za stručno usavršavanje. Usvojen je i Program rada Zavičajnog muzeja za 2020. godinu uz zaključak da Odeljenje za imovinsko-pravne poslove Skupštine opštine i Muzej za jednu od narednih sednica dostave informaciju kojom bi se pokrenuo postupak rešavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi zemljišta na kome se nalaze arheološka nalazišta. Program rada Turističke organizacije usvojen je uz dopunu da se u program uvrste još dve manifestacije – jedna je „U čast mog donora“, kojom se promoviše značaj doniranja organa, a druga će se baviti promocijom Knjaževca kao vinarskog kraja.

Predlog odluke o raspodeli sredstava po sprovedenom konkursu za dodelu subvencija za ostvarenu vrednost proizvodnje višanja bila je još jedna tema o kojoj su razgovarali opštinski većnici. Pravo na subvencije po konkursu ostvarila su 793 proizvođača višanja, za ove namene izdvaja se ukupno 19.592.000 dinara, a ugovori će višnjarima biti podeljeni na svečanosti planiranoj za ponedeljak, 30. decembar, u 14 časova. Kako je precizirano, podeli ugovora prethodiće poslednja sednica Skupštine opštine u ovoj godini, kao i tradicionalni novogodišnji koktel, a praktično tokom celog dana na platou Doma kulture biće otvorena poljoprivredna izložba.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog programa uređenja građevinskog zemljišta, Predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama i Predlog zaključka o odobravanju finansijskih sredstava za nabavku EKO cegera.