Opštinsko veće: Rebalansom budžeta dodatna sredstva za izgradnju prihvatilišta za pse

Opštinsko veće: Rebalansom budžeta dodatna sredstva za izgradnju prihvatilišta za pse

Izmenama i dopunama Odluke o budžetu za ovu godinu, opština Knjaževac opredelila je sredstva za izgradnju prihvatilišta za pse, čulo se na 99. sednici Opštinskog veća. Prema rečima, većnika Gradimira Živkovića, na zbrinjavanju pasa lutalica zajedno će raditi komunalno preduzeće, veterinarska stanica i Udruženje za zaštitu životinja.

''To je akutni problem i mi smo rebalansom opredelili dodatna sredstva za izgradnju prihvatilišta za pse i formiranje i opremanje zoohigijenske slube. Za to će biti potrebno vreme i dotle, zajedničkom akcijom JKP Standard, Veterinarske stanice ''Timovet'' i Udruženja za zaštitu životinja, svi psi sa ulice će se sterilisati, očistiti od parazita i vakcinisati i posle oporavka vratiti na prirodno stanište. Od prvog aprila i vlasnički psi, koji su čipovani i vakcinisani, moći će da se sterilišu o trošku opštine. Cilj je da se smanji populacija pasa lutalica i da krenemo u rešavanje ovog problema, koji postoji u celoj Srbiji''.

Na sednici je bilo reči i o rekonstrukciji i dugogodišnjem održavanju sistema javnog osvetljenja, izveštaji o radu Doma kulture i Biblioteke u protekloj godini usvojeni su jednoglasno.