Opštinsko veće: Rebalans budžeta zbog novih projekata

Danas je održana 29. sednica Opštinskog veća. Većnici su, pored ostalog, razmatrali predlog odluke o izmenama i dopunama programa uređenja građevinskog zemljišta i izmenama odluke o budžetu za 2017. godinu.

Do izmena i dopuna programa uređenja građevinskog zemljišta, sa kojima su se saglasili članovi Opštinskog veća, došlo je zbog projekata koje će u knjaževačkoj opštini sufinansirati ministarstva Vlade Republike Srbije, kazao je na sednici Mladen Radosavljević, direktor Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgadnju.

''Ubačena je stavka izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, odnosno komunalnog opremanja Jabučkog ravništa. Potpisan je ugovor sa Ministarstvom energetike za zamenu stolarije, izolaciju tavanskog prostora i modernizaciju kotlarnice u Knjaževačkoj gimnaziji. Prošao je i projekat kod Ministarstva privrede za izradu tehničke dokumentacije za projekat izgradnje saobraćajnice Jabučko  ravnište – Mirkovci. Obezbeđena su i sredstva za eskproprijaciju, rešavanje imovinskih odnosa na delu puta iznad Crnog vrha, gde se nalazi ''kuća nasred puta'', kako bi Putevi Srbije izmestili saobraćajnicu,'' kazao je Radosavljević.

Ovi projekti razlog su i rebalansa budžeta za 2017. godinu, o kome će konačnu reč dati odbornici opštinske skupštine. Na sednici Veća prihvaćeni su izveštaji o radu u protekloj godini Javnog komunalnog preduzeća ''Standard'' i Turističke organizacije. Razgovaralo se i o programu unapređenja saobračaja na teritoriji opštine, kao i o obrazovanju radne grupe za izradu lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.