Opštinsko veće o komunalnim uslugama

Danas je održana 58. sednica Opštinskog veća. Većnici su usvojili program poslovanja JKP Standard i dali saglasnost na povećanje cena usluga u ovom preduzeću.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su na svojoj 58. sednici program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća ''Standard''. Data je i saglasnost na nove cene usluga u ovom knjaževačkom preduzeću, koje nisu povećavane od 2014. godine. Ukupna cena snabdevanja vodom za piće, sa dopinosima i porezom, za građane će biti 65,57 dinara, a prečišćavanje otpadnih voda koštaće 82,95 dinara.

''Na današnjoj sednici Opštinskog veća imali smo usvajanje programa poslovanja JKP Standard za 2018. godinu, takođe i program poslovanja JP Bogovina Bor. Danas smo imali i usvajanje odluke o izradi plana generalne regulacije Kalna,'' kazao je zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović.

Pred većnicima bio je i izveštaj komisije za ocenu arhitektonsko – urbanističkih rešrnja pešačkog mosta preko Svrljiškog Timoka, sa pedlogom za dodelu nagrada.

''Danas smo dodelili nagrade za idejno arhitektonska rešenja mosta u centru , to jest za zamenu drvenog mosta mnogo boljim rešenjem, ali to je samo prvi korak. U narednom periodu nas očekuje projektovanje i naravno izgradnja'', dodao je Mihajlović.

Na sednici je bilo reči i o nekoliko pojedinačnih zahteva građana.