Opštinsko veće: Javno – privatno partnerstvo, javni prevoz, subvencije za voćare i stočare

Danas je održana 73. sednica Opštinskog veća. Većnici su se bavili javno – privatnim partnerstvom za projekat modernizacije javne rasvete, javnim prevozom, kao i subvencijama ua voćare i stočare.

Javno-privatno partnerstvo ekonomski je model dugoročnog udruživanja potencijala dva sektora u kojem svaki od njih u partnerstvo unosi ono najbolje što ima, čulo se na 73. sednici Opštinskog veća, na kojoj je prihvaćena odluka o pokretanju postupka javno – privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za projekat modernizacije javne rasvete. Ceo postupak neće nas koštati ni dinara, niti će biti veći troškovi za električnu energiju, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

''Opština Knjaževac pokušava da kroz projekte privatno – javnog partnerstva dođe do preko potrebnih investicija. Prvi takav projekat će biti projekat javne rasvete, koja će biti zamenjena led rasvetom, čime će se troškovi, u perspektivi, znatno smanjiti. Za tu investiciju opština Knjaževac ne treba da izdvoji ni dinara, niti će biti veći računi za električnu energiju''.

Na sličan način, ubuduće biće organizovama i usluga javnog prevoza, koji je, da podsetimo, za sve građane opštine Knjaževac, besplatan već nekoliko godina.

''Zbog letnjeg raspusta u julu i prvoj polovini avgusta imaćemo redukovan broj linija na teritoriji opštine, a od septembra očekujemo da ćemo proceduru izbora koncesionara sprovesti do novembra i da ćemo imati prevoz i u nekim selima gde prevoz nije do sad bio obezbeđen, kao što je Miljkovac'',

Na sednici Opštinskog veća razmatrane su i odluke o raspodeli sredstava nakon sprovedenih konkursa za dodelu subvencija u voćarstvu i stočarstvu.

Kako se čulo na sednici, ugovor sa niškom firmom Gis ekomejd doo za izgradnju prihvatilišta za pse u Minićevu, biće sporazumno raskinut, s obzirom da su stanovmici ove mesne zajednice, velikom većinom, protiv izgradnje takvog objekta u njihovom selu. Većnici su se saglasili i sa novim rebalansom budžeta, kao i sa izmenama i dopunama programa uređanja građevinskog zemljišta.