Opštinsko veće: Investicioni, razvojni, socijalno odgovoran budžet

Pretposlednja stanica Nacrta budžeta za 2019. godinu bilo je Opštinsko veće. Okupivši se po 90. put, većnici su se saglasili kako opštinska kasa treba da izgleda u narednoj godini predlog odluke o najvažnijem dokumentu lokalne samouprave uputili na usvajanje Skupštini opštine.

Za predsednika Opštine, budžet je i razvojni i socijalno odgovoran.

''Budžet je projektovan na 1.122.000.000 dinara i ima značana povećanja u delu sredstava za saobraćajnice, za investiciono održavanje puteva u gradu i selima, asfaltiranje novih deonica, krpljenje udarnih rupa. Projekti, koji će obeležiti ne samo 2019, već ostati trajni ukras Knjaževca, su izgradnja brane i novog mosta na Svrljiškom Timoku, parterno uređenje ulice Devete brigade, platoa ispred Suda, investicije na seoskim domovima...Sve u svemu, to je budžet koji bi mogao da se nazove investicionim, razvojnim, koji će generisati nove vrednosti, ali i budžet koji je socijalno odgovoran. Ima još vremena da odbornici, ako žele, dopune budžet amandmanima, a to treba da urade do sednice Skupštine opštine, koja će biti održana 18. decembra,'' kazao je Milan Đokić.

Na sednici Veća usvojeno je i nekoliko zahteva mesnih zajednica za dodelu sredstava iz budžeta, ili dopunu finansijskih planova.