Opštinsko veće: Briga o ljudima pre svega

Aktivnosti Centra za socijalni rad u Knjaževcu u prethodnoj godini bile su u fokusu članova Opštinskog veća na 62. sednici. Kako je istaknuto, usluge socijalne zaštite, koje Knjaževac sprovodi godinama unazad, nemaju opštine u okruženju.

Aktivnosti Centra za socijalni rad u Knjaževcu u prethodnoj godini bile su u fokusu članova Opštinskog veća na 62. sednici. Kako je istaknuto,  usluge socijalne zaštite, koje Knjaževac sprovodi godinama unazad, nema nijedna opština u okruženju. Iz budžta opštine, kazala direktorka Centra za socijalmi rad Snežana Nikolić, pronalaze se sredstva za sve kojima je pomoć neophodna.

''Nikada se nije postavljalo pitanje da se pronađu sredstva za određenu grupu korisnika. Neki gradovi u okruženju nemaju jednokratne pomoći, pa se dešavalo da mi dajemo pomoć I za građane iz susednih opština. Opština Knjaževac i Centar za socijalni rad nikada nikoga nisu odbili.''

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i lokalnom samoupravom, Crntar za socijalni rad pruža pomoć i ženama koje su žrtve nasilja u porodici.

''Centar za socijalni rad, sa svojim partnerima – Zdravstvenim centrom, Policijom, ima protokol o saradnji, kao i sa Nacionalnom službom za zapošljavanje kojoj dajemo svoje mišljenje kada su u pitanju žrtve nasilja u porodici. U interesu njihovog ekonomskog osnaživanja je zapošljvanje. Ne možemo nikome od poslodavaca da naredimo da ih zaposli, ali možemo da preporućimo da, u okviru programa, koje podržavaju NSZ I lokalna samoupra, one imaju prioritet u zapošljavanju.''

Na sednici Veća usvojen je izveštaj o radu Narodne biblioteke ''Njegoš'', kao i izveštaj o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine. Većnici su za neku od narednih sednica odložili razmatrenje Programa mera podrške poljoprivredi, s obzirom da do početka sednice iz nadležnog Ministarstva poljoprivrede nije stigla saglasnot na taj program.