Opštinsko rukovodstvo dalo krv

Najviše rukovodstvo opštine Knjaževac podržalo je letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi, izdvojivši vreme da dragocenu tečnost ponude u Transfuziji Zdravstvenog centra.

Želimo da  pokažemo kako se može pomoći građanima da očuvaju svoje zdravlje, a bolesnima spasu životi, poručio je predsednik opštine Milan Đokić.

''Želimo da podstaknemo naše sugrađane da kroz akciju dobrovoljnog davanja krvi pokažu solidarnost, da pokažemo da smo svesni toga da živimo u zajednici koja može da funkcioniše jedino tako ako su svi njeni subjekti solidarni. Ja sam višestruki davalac krvi i svake godine jedno, nekada dva puta dajem krv i mislim da je to zdrava i dobra navika.''
Predsednik Skupštine opštine Miodrag Ivković i zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović danas su krv dali prvi put.

''Ovo mi je prvi put da dajem krv. Danas sam odlučio da se pridružim ovoj akciji. Transfuziji je svakodnevno potrebna određena količina krvi. Čuli smo u medijima da su zalihe male i odlučili da se priključimo akciji dobrovoljnog davanja,'' rekao je predsednik SO Knjaževac Miodrag Ivković.

''Prvi put dajem krv. Pokušao sam pre par meseci, ali pritisak nije bio u redu, tako mi je ovo prvi put. Pozvao bih sve građane da dođu u Transfuziju i dobrovoljno daju krv,'' apelovao je zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović.

Zalihe krvi tokom leta obično se više troše, nego što se dopunjuju. U knjaževačkoj Transfuziji, po pravilu, nedostaju negativne krvne grupe, kaže dr Miroslav Aleksić.

''Trenutna situacija je zadovoljavajuća, ali su negativne krvne grupe na minimumu. Kraj jula i početak avgusta je bio kritičan. U periodu berbe višanja ljudi nemaju vremena da dođu. Motivisaniji su oni koji dobiju dca slobodna dana na poslu nakon davanja krvi. Što se Knjaževca tiče, nikada nismo imali problema. Zadovoljan sam našim ljudima.''

Ovu priliku rukovodstvo knjaževačke opštine iskoristilo je i da sa zdravstvenim radnicima, koji rade u Transfuziji, porazgovara o načinima da se loklana samouprava uključi u akciju podrške humanim ljudima, koji samoinicijativno, ili na poziv lekara, svakodnevno daju krv.