Opština za Zdravstveni centar: Novo ruho koronarne jedinice

Sredstvima opštine Knjaževac završena je rekonstrukcija koronarne jedinice internog odeljenja Zdravstvenog centra. Pacijentima su omogućeni bolji uslovi lečenja, a saradnja lokalne samouprave i knjaževačke zdravstvene ustanove biće nastavljena i u narednoj godini, kada će akcenat biti na poboljšanju zdravstvene zaštite seoskog stanovništva.

Najtežim pacijentima u Zdravstvenom centru u Knjaževcu najviše znači koronarna jedinica na internom odeljenju. Upravo u njenu rekonsktrukciju novac je uložila opština Knjaževac, želeći da uslove u kojima se građani leče podigne na viši nivo, rekao je Ivica Rakić, direktor ove ustanove. 

''Koronarna jedinica ''prva je linija odbrane'' za najteže pacijente. Mi smo zahvalni opštini, a ovo nije prvi projekat na kome sarađujemo. Opština je pomogla u opremanju odeljenja za dijalizu, očekujemo da dobijemo dva terenska vozila od opštine. Po zamisli predsednika opštine u narednoj godini krećemo sa realizacijom novog projekta koji će olakšati pružanje zdravstvene zaštite u najudaljenijim delovima opštine do kojih nije lako stići.''

Lokalna samouprava ne može da utiče na povećanje broja zaposlenih zdravstvenih radnika, ali može da materijalno – tehničkom podrškom učini da stanovništvo dobije efikasniju zdravstvenu zaštitu, kazao je obilazeći knjaževačku bolnicu predsednik Opštine Milan Đokić.

''Tu su sada mnogo pristojniji uslovi za najteže pacijente, ali ovo je samo početak. U narednom periodu akcenat će biti na poboljšanju zdravstvene zaštite stanovnika koji žive u seoskim sredinama. Ne možemo, kao lokalna samouprava, da omogućimo veći broj zaposlenih, što je njima akutni problem, ali možemo da uz materijalno – tehničku podršku, omogućimo da dobar deo stanovništva ima efikasniju i bolju zdravstvenu zaštitu''.

Uređenje koronarne jedinice uradilo je Javno komunalno preduzeće ''Standard'' uz podršku Preduzueća za razvoj, urbanizam i izgradnju, a  njeno opremanje novim savremenim aparatima Zdravstveni centar nastaviće u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.