Opština Knjaževac veliko gradilište

U opštini Knjaževac u toku je realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. Radi se na uređenju pijace, na asfaltiranju ulica, na bazenu, u planinarskom domu na Babinom zubu. U kojoj fazi su svi ovi poslovi i da li se odvijaju po planu, proverili su danas predsednik opštine Milan Đokić i direktor Direkcije za razvoj, urbanizam iizgradnju Mladen Radosavljević.

Izgradnja nove pijace, asfaltiranje ulica u gradu i selima, samo su neki od važnijih infarstrukturnih projekata, koji se u ovom trenutku realizuju u Knjaževcu. Građevinska sezona u našoj opštini praktično traje cele godine, naglašava direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

''Ugovorom sa PZP Zaječar, koji je vredan 13,6 miliona dinara, predviđena je potpuna rekonstrukcija šest gradskih ulica: Stevana Lazarevića, Džervinske, krakovi Karađorđeve, odnosno sve one ulice koje su bile u najlošijem stanju. Posao se zatim nastavlja na asfaltiranju seoskih ulica i uređenju atarskih puteva.''

Kada planiramo šta ćemo raditi u jednoj godini, prioritet je uvek na stvarima od kojih će ljudi koji u Knjaževcu žive imati najveću korist, kaže predsednik opštine Milan Đokić. 

''Pre nekoliko dana završili smo ozbiljan poduhvat asfaltiranja puteva ka selima, kreće realizacija projekta vrednog 17 miliona dinara na uređenju atarskih puteva. Radi se fugovanje bazena, koje nije rađeno od njegove izgradnje, počela je rekonstrukcija planinarskog doma na Staroj planini. Po planu ide izgradnja pijace, rade se svlačionice na gradskom stadionu. Za uređenje atarskih puteva imamo značajnu podršku države, a sve ostalo finansiramo iz opštinskog budžeta.''

Za nekoliko dana biće završena kompletna rekonstrukcija šest gradskih ulica, a nakon toga, posao se nastavlja na ulicama i  na atarskim putevima  u selima.