Opština Knjaževac: Stipendije od ponedeljka, apel privrednicima

Isplata stipendija za učenike i studenete krenuće u ponedeljak, najavljeno je u opštini Knjaževac. Za privrednike i sve ljude dobre volje, koji žele da pomognu kako bi se prevazišli problemi izazvani pandemijom koronavirusa i vanrednim stanjem, otvoren je žiro račun. Broj je: 840-744151843-84, model 97, poziv na broj 60-045.

U ponedeljak počinje isplata stipendija za preko 200 učenika i studeneta knjaževačke opštine, kazao Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine. Vanredna situacija odložila je uobičajeno svečano potpisivanje ugovora, ali je najvažnije da novac počinje da stiže na račune mladih Knjaževčana.

''Želim da obavestim sve učenike i studente, koji su se našli na konačnim rang listama po bilo kom osnovu, da će isplata stipendija krenuti od ponedeljka. Odustali smo od potpisivanja ugovora, ali će isplata početi po rešenjima koja su dobili. Telefonski smo ih kontaktirali, mejlom zatražili tekuće račune, tako da će Odeljenje za budžet i finansije od ponedeljka krenuti sa isplatom stipendija za preko 200 učenika i studenata koji su ostvarili to pravo'', rekao je Josifović.

Opština Knjaževac je ovih dana uputila poziv knjaževačkim privrednicima da pomognu kako bi se i izašlo u susret porodicama čiji su članovi zbog pandemije koronavirusa i vanredne situacije ostali bez posla. Mnogi su se već odazvali, kaže Josifović.

''Opština Knjaževac je uputila apel svim privrednicima koji su u mogućnosti da pomognu u ovoj teškoj situaciji našim sugrađanima koji su ostali bez posla, Tako bissmo, uz sredtsva koja mi izdvajamo, mogli da ubuhvatimo veći broj ljudi. Hteo bih da se, u ime opštine Knjaževac, zahvalim svim privrednicima koji su se već odazvali pozivu. Neki od njih nisu ni čekali poziv, već su samoinicijativno donirali higijensku opremu, mnoge druge stvari koje su neophodne kako bismo mogli da pomognemo. Otvorili smo namenski račun za te potrebe i ja pozivam privrednike i sve ljude dobre volje da u ovom teškom trenutku pokažemo da smo solidarni, odgovorni i da brinemo o našim sugrađanima''.

Među preduzećima koja su odgovorila na apel svog grada su Azzaro, Sloboda Export, Makotex, Timovet, MDS. Novčana sredstva mogu se uplatiti na žiro račun koji je otvoren za te namene.