Opština Knjaževac: Pomoć za najugroženije stanovnike

Za najugroženije kategorije stanovništva opština Knjaževac je obezbedila pakete namirnica i higijenskih sredstava, koji se svakodnevno distribuiraju i do najudaljenijih sela.

Starim, bolesnim ljudima, koji ne mogu da izlaze iz svojih domova, svaka pomoć je dobrodošla, a distribucija paketa poverena je volonterima.

''Prijavio sam se dobrovoljno, kako bih pomogao starijim sugrađanima. Nije teško i svako može da izdvoji nekoliko sati tokom dana'', kaže volonter Jovan Jonić.

Različitim vidovima pomoći obuhvaćena je polovina stanovništva knjaževačke opštine, kaže Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine.

''Obezbedili smo pomoć (pakete hrane i higijenske pakete) za sve korisnike narodne kuhinje, za korisnike usluge ''pomoć u kući'', za stanovnike najudaljenijih sela. Oko 400 paketa podeljeno je preko Centra za socijalni rad građanima koji su se obratili za pomoć. Očekujemo spiskove iz PIO fonda, kako bismo počeli podelu higijenskih paketa za 1o hiljada penzionera'', rekao je Nikolić.

Opštinskom kol centru i dalje se mogu obratiti  građani koji žele dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućne adrese.