Opština Knjaževac i SP Resort: Zajedno za razvoj Stare planine

U hotelu ''Stara planina'' na Jabučkom ravništu danas je održana konferencija za novinare, posvećena razvooju sportskog turizma na ''krovu Srbije''. Sa novinarima su razgovarali Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac i Goran Karadžić, direktor „SP Resort“ d.o.o.

Stara planina će biti centar za pripreme sportista, kazao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, ustupajaći državnom preduzeću SP risort projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju nove sportske hale, istovetan onoj koja je pre nekoliko meseci predstavljena u Knjaževcu. Razvoj turizma na krovu Srbije pravazilazi mogućnosti jedne lokalne samouprave i jednog javnog preduzeća. To je posao za sve nas zajedno, kazao je Đokić.
 
Sportska hala je nešto što nam je nedostajalo i ona će biti mesto koje će na Staru planinu dovesti  vrhunske sportiste, ne samo skijaše, već i najveće klubove i reprezentativce Srbije, ističe Gorana Karadžić, direktor Risorta.
 
Prema projektu, izgradnja sportske hale koštaće tri miliona evra, a na pronalaženju investitora opština Knjaževac i Stara planina risort radiće zajedno, obećala su dvojica bivših sportista – Milan Đokić i Goran Karadžić.