Opština Knjaževac: Beskontaktni toplomeri za klubove, pulsni oksimetri za lekare

Beskontaktni merači temperature za sportske klubove i pulsni oksimetri za Zdravstveni centar, jedan je od načina da lokalna samouprava pomogne u smanjenju rizika od širenja koronavirusa, kazao je danas na gradskom stadionu predsednik Opštine Milan Đokić.

Opština Knjaževac i Sportski savez  nabavili su beskontaktne toplomere koji su uručeni knjaževačkim klubovima, kao jedna od mera, kojima se predupređuje širenje epidemije koronavirusa. Kako je, prilikom podele na gradskom stadionu, istakao predsednik Opštine Milan Đokić, zdravlje je važnije od svakog sportskog rekorda.

''Situacije jeste pod kontrolom i značajno je bolja nego u vreme uvođenja vanredne situacije u Knjaževcu. Bazen je počeo da radi u redukovanom obimu, u klubovima su počeli tranažni  procesi, ali uz poštovanje higijensko – sanitarnih mera i uz poziv na odgovornost i direktivu trenerima da moraju da se poštuju sve mere. Znamo da i najmanji incident može da utiče na lošu epidemiološku sliku Knjaževca'', reako je Đokić.

Za Zdravstveni centar obezbeđeno je 20 pulsnih oksimetara, što će prema rečima dr Saške Pešić, značajno unaprediti rad u kovid ambulantama.

''Opština nam je donirala 20 pulsnih oksimetara, koje ćemo da dajemo kovid pozitivnim pacijentima da kod kuće sami proveravaju nivo saturacije, kisonika u krvi i ako dođe do pada da se jave kovid ambulanti, kako bismo reagovali'', rekla je dr Saška Pešić.

Predsednik Đokić ističe da će i u ovoj, teškoj 2020. godini biti dovoljno para za knjaževačke sportiste, ali ih poziva na racionalnost i štedljivost.

''Knjaževac je poznat kao grad koji izdvaja mnogo para za sport, za klubove. Ne želimo da u ovoj teškoj situaciji onemogućimo klubove da se takmiče. Svi će imati dovoljno sredstava za svoje aktivmosti, ali smo ih pozvali na racionalnost, na smanjivanje troškova. Ovo je zaista teška godina u kojoj smo imali nepredviđene troškove i moramo da budemo posebno racionalni'', poručio je Đokić.

Beskontaktne merače temperature dobiće i Predškolska ustanova ''Bajka'', a na pragu nove školske godine i sve knjaževačke obrazovne ustanove.