Održana sednica Stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac

Održana sednica Stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac

U Knjaževcu je danas održana sednica Stručno–operativnog tima za sprečavanje širenja korona virusa. Propisane su mere zaštite, a u knjaževačkoj opštini i dalje je na snazi vanredna situacija.

U vezi sa odlukama Vlade Republike Srbije radi sprečavanja širenja korona virusa i Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Knjaževac, Stručno-operativni tim za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznih bolesti na teritoriji opštine Knjaževac, doneo je sledeće mere:
Vlasnici maloprodajnih objekata i objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti (ugostiteljski objekti, objekti u kojima se priređuju igre na sreću i ostale delatnosti), kao i građani opštine Knjaževac u obavezi su da poštuju sledeće:

Radno vreme prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, izuzev radnog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 h do 05 h narednog dana.
Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18 h do 05 hnarednog dana.
Zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.
U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.
U svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.
U javnom drumskom i železničkom prevozu putnika obavezno je nošenje zaštitnih maski.
Na javnim mestima na otvorenom prostoru (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.), nošenje zaštitnih maski je obavezno.    
Mere stupaju na snagu od 27. novembra 2020. godine.