Održana peta sednica Opštinskog veća

Danas je održana peta sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu bilo je 17 tačaka. Većnici su prihvatili izveštaje o radu Crvenog krsta, Regionalnog centra za stručno usavršavanje prosvetnih radnika, te odluku da se u Gornjoj Kamenici formira odeljenje Predškolske ustanove.

 

Izveštaj o radu Crvenog krsta u Knjaževcu podneo je sekretar ove organizacije Slobodan Radojičić, istakavši da je metodologija njegove izrade određena pravilima Crvenog krsta Srbije. Sredstvima opštinskig budžeta finansira se rad Narodne kuhinje, u kojoj se svakog meseca, zavisno od godišnjeg doba, priprema i do 170 obroka. Najugroženijim stanovnicima u sedamdesetak knjaževačkih sela doprema se svake godine humanitarna pomoć u vidu hrane i higijenskih sredstava. Crveni krst radi i na edukaciji najmlađih u pružanju prve pomoći, kao i na organizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi, čulo se na sednici Veća.

Bilo je reči i o funkcionisanju Regionalnog centra za stručno usavršavanje prosvetnih radnika. Pohvalivši ovu ustanovu zbog rezultata koje je postigla u prethodnoj godini, većnici su predložili organizaciju edukativnih radionica i predavanja i za predstavnike privrede. Kako se čulo, prva naredna veća aktivnost u Centru će biti organizacija Škole robotike.

Većnici su prihvatili odluku u osnivanju predškolskog odeljenja u Gornjoj Kamenici, odluku o obrazovanju Saveta za zdravlje, kao i program Sporstkog saveza. Za neku od narednih sednica odloženo je donošenje odluke o tome ko će upravljati starom školom u Balta Berilovcu – Zavičajni muzej, ili Turistička organizacija.