Održana 43. sednica lokalnog parlamenta

Programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova bili su centrtalne teme 43. sednice Skupštine opštine Knjaževac. Bila je to jedna od poslednjih sednica ovog saziva, s obzirom da nas uskoro očekuju lokalni izbori.

Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, kazao je da će izradom plana generalne regulacije naselja Ćuštica biti kompletirani planski dokumenti opštine Knjaževac. Radosavljević je odgovorio i na pitanja i sugestije odbornika koalicije  ''Za Knjaževac zajedno'' Darka Petrovića. Tako smo čuli da će izgradnja trotoara u Trgovištu i Dubravi početi u aprilu, te da će uskoro biti završeni i brana i dogradnja vrtića.
 
Dragan Mančić, šef odborničke grupe ''Za Knjaževac zajedno'' mišljenja je da se zaposlenima u Preduzeću za razvoj manipuliše u marketinške svrhe Srpske napredne stranke, na šta je reagovao predsednik Opštine Milan Đokić.

''Već četiri godine pričamo o prihvatilištu, sada o azilu za životinje, jezero Jezava više niko ne pominje, dobro je što više ne zamajavamo narod participativnim budžetiranjem. Manipuliše se ljudima u Preduzeću za razvoj u marketinške svrhe SNS, odnosno direktno aktuelnog predsendnika Milana Đokića'', rekao je Mančić.

''Svi u ovoj sali u nekom trenutku su učestvovali u lokalnoj vlasti. Što se niste slikali iza toga i pored toga što ste uradili ?  Mogli ste, niko vam nije branio. Branilo vam je samo to što su vam nedostajali rezultati, pa niste imali pored čega da se slikate. Niko nikome nije uskratio pravo na medije, na društvene mreže...Mogli ste da zakucate ekser, pa da se pored njega slikate,'' odgovorio je Milan Đokić.

Glavni posao ''Toplane'' u ovoj godini biće izrada projekta za izgradnju nove toplane na bio masu, obavestio je odbornike Ljubodrag Tričković, direktor ovog preduzeća.

''Ministarstvo energetike dalo je zeleno svetlo za izradu predloga projekta za izgradnju nove toplane na bio masu šumskog porekla, čime ćemo dobiti pouzdanije i jeftinije grejanje'', naglasio je Tričković.

Nakon v. d. statusa, Jelana Kinđer je, odlukom skupštinske većine, imenovana za direktorku Turističke organizacije, a lokalni parlament dao je saglasnost i na programe poslovanja Agencije za razvoj i Crvenog krsta. Imenovani su novi upravni odbori u Domu kulture i Predškolskoj ustanovi, te školski odbor Osnovne škole ''Kaplar''.