Od sutra prehrambeni paketi za nezaposlene po azbučnom redu

U zgradu Opštinske uprave dopremaju se paketi osnovnih životnih namirnica, čija podela, licima sa evidencije Nacionalne službe za  zapošljavanje, počinje sutra.

Opština Knjaževac počinje distribuciju prehrambenih pakata, namenjenih nezaposlenima. Oni koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje preuzimaće ih u zgradi Opštinske uprave, po azbučnom redu, kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

''Knjaževačke firme su pokazale solidarnost i veliku društvenu odgovornost, a mi smo iz lokalnog budžeta izdvojili značajna sredstva i pripremili prehrambene pakete za sva lica sa evidencije NSZ. Podela počinje sutra. Sva nezaposlena lica iz gradske sredine pakete će preuzimati u zgradi Opštinske uprave, u sali za venčanja. Sutra će pakete moći da preuzmu lica čije prezime počinje slovima A i B. Licima iz seoskih sredina paketi će biti odvoženi u sela u kojima imaju prebivalište. Dalji raspored podele zavisiće od toga koliko lica ima i sa kojim početnim slovom prezimena, pa ćemo taj raspored objaviti tokom vikenda. Sve ovo, da se ne bi stvarale gužve i da bi podela paleta prošla u zdravstveno – bezbednim uslovima'', kazao je predsednik.

Tokom vanrednog stanja, izazvanog pandemijom koronavirusa, različitim vidovima pomoći, opština Knjaževac obuhvatila je polovinu stanovništva, dodaje Đokić.

''Tangirali smo sve penzionere, stara, iznemogla lica, invalidna lica, stanovnike najudaljenijih sela, korisnike Narodne kuhinje, socijalno ugrožene sugrađane i evo, nezaposlene''.

Za ove namene, u lokalnom budžetu izvdvojeno je tri miliona dinara, a osnovne životne namirnice dobiće oko 2700 nezaposlenih stanovnika Knjaževca.