Od februara veći iznos novčane pomoći za učenike i studente

Novčana pomoć, koju opština Knjaževac svake godine obezbeđuje za talentovane mlade ljude, od februara će biti povećana za 30 odsto, najavio je danas, prilikom potpisivanja ugovora sa trideset petoro učenika i studenata, predsednik Opštine Milan Đokić.

Novčanu pomoć opštine Knjaževac u ovoj školskoj godini dobijaće   budući farmaceuti, psiholozi, lekari, IT stručnjaci, arhitekte, socijalni radnici, profesori, istoričari umetnosti, ekonomisti. Sve njih, želja za  znanjem i kvalitetnim obrazovanjem odvela  je u velike gradove, ali svoju budućnost, ako je suditi po onome što kažu Mara Milkić, student istorije umetnosti i Jovana Jovanović, koja studira ekonomiju, vide u Knjaževcu.

Dosadšnji iznos mesečne novčane pomoći od pet hiljada dinara za studente i dve i po hiljade za učenike, od februara biće povećan za 30 odsto, najavio je predsednik opštine Milan Đokić.

''Situacija u budžetu opštine Knjaževac je takva da da od februara možemo da stipendije za 30 odsto. Na taj način, želimo da pošaljemo poruku da opština Knjaževac misli o svojim mladim ljudima. Možda smo kao opština siromašni u mnogo ćemu, ali u pametni, u mladoh, kvalitetnoj i obrazovanoj deci, možemo da pariramo i mnogo većim gradovima i opštinama.''

Kako bi mladim ljudima pomogla da se što lakše upišu na željene visokoškolske ustanove i u srednje škole, opština Knjaževac nastaviće sa organizacijom besplatne  pripremne nastave, dodao je Đokić.

''Iskoristio bih priliku da obavestim roditelje da iniciraju svoju decu koja završavaju osme razrede da kada bude krenula pripremna nastava, da na tu nastavu i dolaze, jer je potpuno besplatna i vrlo kvalitetna. Brine nas što se mali broj đaka odaziva, a posle rezultati na prijemnom ispitu budu lošiji. ''

Ove godine, ugovore o novčanoj pomoći opština Knjaževac potpisala je sa trideset petoro studenata i učenika.