Od 11. juna vaučeri za maturante

Maturanti knjaževačkih srednjih škola i mladi Knjaževčani, koji su maturirali u nekim drugim gradovima, od sutra u prostorijama Opštinske uprave mogu da preuzmu vaučere za provod u nekom od knjaževačkih kafića, ili restorana, kazao je za Knjaževacinfo Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika Opštine.

''Kao što je predsednik Opštine nedavno najavio, realizujemo akciju podele vaučera maturantima knjaževačkih srednjih škola i mladima koji završavaju srednje škole u nekim drugim gradovima. Završili smo prvi deo ove akcije. To je bila prijava ugostitelja i od sutra će maturanti svoje vaučere moći da preuzmu u prostorijama Opštine Knjaževac, u kancelariji broj 11, svakog radnog dana od 12:00 do 15:00 časova. Srednje škole su nam dostavile spiskove svih učenika završnih razreda. Maturanti treba da ponesu ličnu kartu. Mladi, koji su završili školu u nekom drugom mestu, treba da ponesu ličnu kartu, đačku knjižicu, ili svedočanstvo o završenoj školskoj godini, ovoj, ili prethodnoj'', kazao je Josifović.

Na javni poziv javili su se gotovo svi ugostiteljski objekti – kafane, kafići, picerije, restorani.

''Skoro 160 učenika završnih razreda u Knjaževcu i četrdesetak maturanata koji su se školovali van našeg grada, imaće priliku da vaučere, u vrednosti od 3000 dinara iskoriste na najbolji način i da sa društvom nadomeste to što nemaju organizovane proslave mature. S druge strane, pomažemo ugostiteljima, koji su, mogu slobodno da kažem, pretrpeli najveći teret vanrednog stanja'', dodao je Branislav Josifović.