Obuka o pitanjima rodne ravnopravnosti

Obuka o pitanjima rodne ravnopravnosti

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske kroz program Evropski PROGRES, sprovodi projekat „Osnaživanje žena u odlučivanju kroz aktivno angažovanje u lokalnim ženskim odborničkim mrežama“.

U cilju unapređenja razumevanja, ali i podrške inicijativama u lokalnim skupštinama, u Nišu je 27. i 28. februara organizovana obuka za odbornice i odbornike o specifičnim pitanjima rodne ravnopravnosti u kontekstu Srbije i o njihovoj ulozi u nadzoru zakonskih i opštinskih obaveza u oblasti rodne ravnopravnosti. Ciljevi obuke su da se unaprede kapaciteti odbornika i odbornica za procese kreiranja i praćenja (lokalnih) politika, zatim povećanje razumevanja značaja rodne ravnopravnosti i procesa uvođenja rodne perspektive u lokalne politike, bolje razumevanje uloge odbornica i odbornika u uvođenju rodne perspektive i kreiranju politika u oblasti rodne ravnopravnosti.

Obuci su prisustvovali odbornica Jasna Mihajlović, koordinatorka Ženske odborničke mreže i predsednik Skupštine opštine Knjaževac mr Miodrag Ivković.